За простотията и нейните разпространители и защитници!

   Бедата на човечеството е в това че технологиите в пъти изпревариха хуманното развитие. Homo Sapiens се превръща отново в Homo Orangus – жалко същество подчинено на агресията, глада, страха и нагоните си които заедно с бедите които носят, може да доведе и до края на човешката циливизация!
    Радиолюбителството е уж интелигентно хоби, но лесно става манящина и тогава става една от фазите на оглупяването, която обаче могат да си я позволят хората с многото бол пари и то немъчени. (Най-вече за да се дават лесно, безотговорно и безсмислено!) Заприлича подобно на магарешка краста - чешеш докато ти се протърка кожата на дъ-то и не става и за селски тъпан. Такова магаре кучета го яли! Смисъл има само за онези хитри меркурианци (
Меркурий вестоносец - сиреч доносник на боговете, бог на красноречието - на измамници и политици, на търговците и крадците!) които произвеждат и търгашат лъскавата натруфена с копчилъци техника и наливат пари в реклама + пропаганда на радиолюбителството. Броя на останалите сиромах-маняци хамове са в зависимост от броя и формите на сачмите в главата! Ако тръгнеш по улицата и се натискаш да се здрависваш и прегръщаш братски със всеки срещнат, бързо ще се озовеш в усмирителна риза и с успокоителна спринцовка в задника... Само куку може да седи с часове и да се мъчи с мизерните 100-200 вата някой от Америка или Японие да го "уважи" за едната шарена картичка. Да не говорим за загубеното време което може да се употреби за нещо много по полезно и приятно за себе си, а и за другите около него! Всичко без мярка за пари и време отива към категориите лудост и простотия! А за простак и студен северен вятър спирка няма!
    Психясването в ефира достигна такива висоти, че вече който заеме радиоканал или репитер, натиска PTT-то докато му изтръпне ръката и ако го попиташ какво искаше да каже вече е забравил! Празнодумие вследствие на вродено или придобита празноглавие! В ефира май вече се навъдиха достатъчно кандидати за жълта книжка... Новите бауфенговци един инициал не могат да запомнят и да спелуват - нещо като новите любител-шофьорчета за които КАТ си затваря очите и които плащат кеш нарушенията си а накрая плащат със здраве и живот... Ама не е само техния! Едно нещо може да се каже и с пет приказки от умния а на глупака половин час му е малко да каже... нищо! Най ме дразни някой който не си му виждал очите поне на едно голо кафе, да почне да ти праща поздрави на къщата, жената, децата и внуците + кучето, котето и декоративните рибки (ако имаш и такива!) Дали не е време да се тури лимит на плямпалниците по R-2 защото ако това е НАЦИОНАЛЕН репитер, а не махленски клюкарник и всеки би имал право на 10-15 минути. А не 4-5 човека с часове и без паузи между репликите да ръсят всеки ден едни и същи дежурни простотии! А и на симплексите вече рядко ще чуете нещо свястно!
  
 Избягвам вече контакти с глъмери и лигльовци, които използвайки предимството че се намират в пряката видимост с R-2 и със мизерните си 1-2 вата, могат да мачкат и плямпат върху провеждащите вече връзка и то без някаква покана или разрешение. Отгоре на всичко когато им кажеш "ПРЕСТАНИ" почват да квичотят и се държат като госпожица на която при задна прашка си сбъркал неволно дупката за опрашване... (Справка дроб/ПеГе) - хем злобно, хем нахално, хем надуто и обидчиво... Защо да отговарям и влизам в словесно словоблудство с хора тип ПГ на 2-йката, които след катко си отправил повикване към конкретен инициал само след секунда ти се качват на главата и си приказват и те повикват без да са изчакали задължителните 5-10 секунди, така че повикания от теб радиолюбител да се обади ?! Умния след като го игнорираш 1-2 пъти престава да досажда с персоната си а Глупака твори безкрайни тиради съпроводени както следва с комплект обидни квалификации! (Справка за ТИРАДА: - Задъхано словоизлияние, обикновено доста дълго и празнословно) Заразна парламентарна чума..!
    Доста време никой не забелязва поредните изцепки сътворени при последния набег и издевателство над R-2 ?! Да оставим това че след всяка намеса нивото на сигнала към Централна Северна България спада по ниво - дължи се или на "манипулация" на антената или намаляване мощноста на предавателя... Като няма възможност за контрол става като в управлението на държавата. И това вече бе установено от няколко човека но няма да съм им говорител. Да не мълчат като...! За сметка на това бауфенгаджиите от София, Пловдив и Тракийското поле до Бургас работят на 1W стационарно и мобилно. От ТатарПазар и със 100 миливата... При лошо време при мен сигнала вече е на нивото на шума, при положение че когато R-2 се потдържаше от LZ1ZF работех с тромбон, 3W и излизах на 4 до 5. Дали ли разбирам от УКВ след като 24 години съм бил УКВ радиорелеен механик 1-ви клас?! Е все нещо мъъъничко поназнайвам и не мога да приема увъртания какво става така че нищо свястно не се получава ;) А нарастващата човешка наглост, простотия и лакомия нещо въобще не приемам като нормална и заслужаваща уважение. Особенно в едно уж цивилизовано хоби като радолюбителството!
    Наслушах се на хвалпръцковщина по ефира колко велики били някои мастери, дето правили връзки през Луната и под земята с някакви маймунски QTH-и, или натрупали 5 кила картички и 5  метра шарени дипломи затова че затоплили атмосферата с 0.000001 градуса със своята 200-300-600 ватова лампова самоделна свирка... Паралиите тичт да купуват киловати (Които май не са разрешени!Те и децата си купуват като пращат жените си по луксозни курорти да ги "кълват" гларусите! В големите "демокрации" е така!  Пък и ние българите сме петимни все да сме генерали и от генерал нагоре. Булгар, булгааар...! Слушайки чалга рап и рок, друсайки бТВ шоу-кючек...! Армия от генерали която вече ако пръдне турчин е готова да побегне презглава и кихне ли някой чуждоземен политически ефрейтор, си скъсва джобовете да вади носни си кърпички да бърше и лиже сополи. След всичките си подвизи след повечето такива "генерали" и "ефрейтори" остава 3-4 кубика редки екскременти и един чувал шарени картички, дето деца и внуци след година като гибиряса, изхвърлят с досада в контейнера с боклук и му продават или подаряват свирките за които наследници и последователи няма!  

    За а и по повод пък и за на това дето ми донесе “доброжелател” че някой си надувляк бил недоволен от моето мнение за изроденото вече радио хоби и щял да ми бил теглил майната ама... Дрън дрън дрън... И двамата да вървят на .......! Данък ялово обществено мнение по подразбиране не плащам! Дежурните писачи на "сигнали" и доноси и те да се майносат че то се знае - стадо без мърша не може. Но човешко стадо преобладаващо от такива мърши даже чакали и кучетата се погнусявят!
   Когато имаш да казваш нещо на някого и по някакъв повод, то му го казвай на всеуслушание и в лицето, а не като говньо... Нито е по мъжки, нито прави чест някому да плямпоти зад гърба като обикновен пъзльо и мърляч! Колко му е на човек да психяса с годините и едно нормално хоби да се изроди в начин на живуркане и себедоказване, себепоказване, гол бабаитлък... От човещината до простащината има тая разлика - един прави и раздава безкористно за доброто на другите а другия го разваля, краде и лъже в името на собственото, а в повечето случаи от едната ганьовска завист и злоба! При днешната сиромашия до шия, край няма и тая проклетия българска!

   Когато обаче ви откраднат лъскавото возило за което добре са ви изръсили, разбият и ограбят дома или вилата... Или пък някоя вечер в тъмното ви строшат главата за 5 лева, изнасилят някоя от женската челяд или пък някаква друга “благинка” ви се струпа на главата, то си дайте сметка че ТОВА ГО ДЪЛЖИТЕ И НА СЕБЕ СИ! Защо?! Ами защото тези подрастващи млади криминали можеше и да не са такива, ако от малки бяха научени на мисъл и труд, че да се занимават с нещо и полезно във радиоклуба, който така и не опазихте или не създадохте отново! Или десетките други полезни клубове които бяха разрушени, а някои даже участваха в разрушаването и разграбването им! Свидят ви се 5-10 лева на месец и малко обществен ангажимент заради което после излиза солено и все друг ви е виновен?!
  С безумното бастисване от балканска простотия и лакомия на клубовете и клубната дейност, радиолюбителството се изроди в бауфенкаджийница и тъп бабаитлък, в дуене на това кой колко пари е строшил за маркови или келяви китайски свирки. А на сиромашията ни майката е в обединяването на умните и способните защото плевела (като и простака) расте и без да копаеш и поливаш. А какво ражда простака и в какво се изражда всеки гледа вече тъпо и безучастно, вместо да му отвърти два шамара и открито да го изсиктероса и нарита по гальбарника за минали и настоящи "заслуги".
   И защо ли някои "приятели" се обиждат като казвам че съвременното радиохоби е певърнато в безмислено пъчене, бабаитлък и търгашлък. На никой ли не му светва лампичката че с лъскави трансиври, отгладувани по година и кусур, киловатите в крайното стъпало и купешки антени за пачка долари, радиолюбителството се изражда в името на търгашлъка от мегакомпании за чужда електроника. Естествено те не са български поради всеизвестни причини... Като не могат да правят техника и деца - купуват боклуци от Китай. Като не хранят и подържат собствена армия – хранят чужда. Като не засяват, копаят и жънат собствената си земя ядат вносни безвкусни нитрати. Прочутия балканския синдром на чуждопоклонничество и гъзолизничество! Справка при стиховете на Дядо Петко Рачов Славейков - “Не сме народ! Не сме народ а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша!”
   Едно нормално хоби би трябвало да се гради преди всичко, върху живи човешки контакти и създаване + споделяне на интересното и полезното, а не на безсмислени виртуални и ефирни "контакти" където някои са “абонирани” за ефира - които като натиснат бутона, забравят да го отпускат поне от време на време. Напомня ми поведението на шарените пилци в градския зоопарк - дуят се и въртят опашки че им светва чак дупчицата отзад! От гледане на онлайн дебело прехвалени рекламни шарении, фейсбук-порно и псуване на майка в ефира не се ражда нищо умно и полезно за никого. Резултата е налице:

 

Следвайки математическата логика накрая на годината може и това да се получи:


   Идеята да имаме някакъв есенен събор на северняци радиолюбители в Севлиево е провал. 2016-та бяха по-малко и то със смехотворни оправданията на някои ефирни боботляци, че един ден и 20-30 лева ще им объркат едва ли не живота и хобито?! Или ги е страх и срам да си покажат муцуните, че като им чуеш надутия лъвски глас, ще разбереш и какво нищо ти е насреща!  Или пък смятат че там се събират само глупаци, а те великите стари опушени от киловатите си ламби ще си демонстрират величието само на Казанлък! А и там пък всичко взе да се изражда в обикновен ромски битак дето само джапанки, гащи и сутиени не се предлагат. От Влади LZ1KZ разчитахме да даде някакви идеи за подобряване на сбирката ама не стана... И тая година радио-битака Казанлък ще ми бе извън плановете! Догодина може да е същото защото ще ми липсват истинските радиолюбители и приятели като LZ1DU, LZ1DVK, LZ1SE, LZ2HC, LZ2NT, LZ2RX... А без истински приятели в едно хоби, няма смисъл и стойност всякаква дейност и изява! Бабаити и тарикати се навъдиха в излишък!
   За чий дядов ми трябва картичка от скучаещ и напушен хамериканец с тлъста банкова сметка, или надут дебелогъз дойчо който още пази семейните реликви - ордени и железни кръстове от баща и дядо? Чърчиловците си довлякоха задника да живеят евтинко и природосъобразно в опустелите ни села, а се намериха и такива дето им се поизфрендчиха... Затова ли че техния спиртосан кумир поиска от американците да бомбардират София и други места за да избият над 4 хиляди мирни българи и малко повече от това тежко ранени и осакатени?! За разрушенията и съсипията пък си е направо непростимо! На бомбените убийци паметник направиха и оставаше минаре на връх Шипка да забодат и фесовете! За сведение – не съм бил никога партиен член и не зачитам никакви партии и политици, но не съм и чак такъв глупак с къса памет за да забравя Историята! Който я забравя е осъден да я повтори с доебавка!
   За поведението в HF ефира на нагли жабари и пияни руснаци не ми се и говори...! За какво ми е да се блъскам часове в ефира и да си купувам после дипломи от еди къде си и поради еди що си?! Има ли някакъв здрав смисъл в контакта и губене на време с такива човекоподобни?!
   Когато си глупашки огъзен могат само да те “уважат” но не и да те уважават. Когато мазно вежлив "приятел" чужденец те потупва по рамото се попипай по дънцето на гаките дали не си ги ожълтил или има дупка на едното място... Всеки докопал се до власт, първо което прави е да продава и да предава народа и държавата. Стадото гласоподаватели гледа по овчи тъпо и блее!
   Пък до къде стигна и наглостта и съсипията – ретланслаторите да бъдат "приватизирани" и потдръжката на националните такива е сведена около 0-та, а сайта на нещото наричащо се федерация да стане Joomla посмешище със www дизайна а донякъде и съдържанието. Някой да е забелязал по него цветовете на националния флаг или герба?! Да му е харесало гифчето BFRA? За безпардонното анонимно цензуриране на неудобните въпроси и постовете на десетките регистрирани потребители-търгаши без реален радиолюбителски инициал... No comment! Поне да бяха регистрирани с реалните си имена и QTH защото това ужким не е анонимна сбирщина на търгаши и плямпалници. А май вече се превръща в такава! Ха дано прокопсаме някога... Ама надали!
   
Не съм почитател на Ванга и прочие медийни безпартийни и партийни пророци разни, но Ванга никога не е говорила за края на света, макар и да не пророкува и добро бъдеще: - "Все по-често ще се срещаме с хора, които имат очи но не виждат, уши имат но не чуват. Брат срещу брата отива, майката ще хвърля децата си. Всеки ще търси начин да оцелява самостоятелно"  Държава от оскотяли, озлобени и побъркани самотници които фейсбучат, вайпаросват sms-чат и чатват с часове!
   И още какво става? Тези които два пъти си ляха кръвта да освобождават нас от турска и фашистка робия, сега бандитите и тайфата евро-американски гъзолизници изкарват тях славяните със широка, светла душа наши врагове!? Тези които разделиха България на две и ни насадиха долната кобургска паплач за царе - наследници на славни български царе станаха пак наши побратими! Тези които ни бомбардираха мирните градове януари 1944г ни учат на морал?! Тези които първи хвърлиха атомна бомба срещу човешки същества ни учат на демокрация!? Брат срещу брата. За проклетите зелени пари!
   Майките вече са по-лоши и от кучки - раждат и се интересуват само от кефа си или заебали майчинство гонят кариери и свободен, безотговорен живот. Българките раждат зорлем по едно, а циганите и турците по 5 - 10 чаавета на издръжка на държавната хазна в която бай мангал и лев не туря! Искат интеграция?! Ами да работят робски и се издържат сами като българите!
   Най-лошото е най-накрая... Всеки иске да става цар, генерал, началник... ефрейтор поне! Никой не иска да работи съвестно като японците - всички за всички (Прочетете книгата на Марко Семов - "Япония като за Япония" за да разберете поне малко защо тази книга бе анатемосвана преди 10-ти а и до ден днешен!) Всеки българин смята че е лъган и мамен от всички други. Никой не протяга ръка за помощ или поне за поздрав когато друг направи нещо красиво и добро! А старата поговорка гласи че кой копае гроб другиму, един ден сам пада в него. Държава на 1334 години унищожена за 50 от безхаберен и безотговорен народ... Мърша!  Оцелявайте... Живуркайте... Или се събудете - времето Ви изтича!

Достъп до личната ми и техническа информация ще е за приятели !