Erittäin vähäkalorinen ketogeeninen ruokavalio VLCKD

Oletko kuullut VLCKD-dieetistä aiemmin, mutta et tiedä mitä se on etkä tiedä miten se toimii? Tästä artikkelista löydät kaikki etsimäsi tiedot VLCKD-ruokavaliosta.
Erittäin vähäkalorisen ketogeenisen ruokavalion VLCKD ja VLCD tutkimuksia on paljon.

Tämä on uusinta uutta tutkimustietoa vuodelta 2021

yht. 645 artikkelista 15 tutkimusta täytti kriteerit ja niitä tutkittiin tässä uudessa vuodelta 2021 tutkimuksessa paljastaen 4 päähavaintoa.
Arvioitiin siis näitä 15 tutkimusta.

Nämä alla olevat jutut eivät ole minun mielipiteitäni, vaan ne on lainattu ncbi lähdesivuilta.

Eurooppalaiset ohjeet liikalihavuuden hallintaan aikuisilla, joilla on erittäin vähäkalorinen ketogeeninen ruokavalio: järjestelmällinen katsaus ja meta-analyysi.

Kirjallisuudessa on myös raportoitu, että aktiivisen vaiheen protokolla voitaisiin saavuttaa tarjoamalla puolet päivittäisestä proteiinimäärästä käyttämällä synteettistä aminohappolisää, joka sisältää heraproteiinia (13,42/pussi), hiilihydraattia (0,03/pussi), rasvaa (0,15/pussi), isoleusiinia (0,31/pussi), ornitiinia a-ketoglutaraattia (0,25/pussi), L-sitruliinia (0,25/pussi), tauriinia (0,25/pussi), L-tryptofaania (0,05/pussi), ja kaliumsitraatti (0,45/pussi), yhteensä 64 kcal (268 KJ), jotka liuotetaan veteen.

VLCKD:lle on ominaista alhainen hiilihydraattipitoisuus (<50 g / vrk), 1–1,5 g proteiinia / ihanteellista ruumiinpainoa kg kohden, 15–30 g rasvaa / vrk ja päivittäinen saanti noin 500–800 kaloria.

Ensinnäkin VLCKD:n osoitettiin johtavan merkittävään laihtumiseen lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä ja kehon koostumuksen parametrien sekä glykeemisten ja lipidiprofiilien paranemiseen.

Toiseksi, verrattuna muihin samanpituisiin laihdutustoimenpiteisiin VLCKD osoitti suurta vaikutusta painon, rasvamassan, vyötärön ympärysmitan, kokonaiskolesterolin ja triglyseridemian vähenemiseen sekä paransi insuliiniresistenssiä.

Kolmanneksi VLCKD johti myös glykemian, HbA1c:n ja LDL-kolesterolin merkittävään vähenemiseen.

Neljäs havainto on, että VLCKD liittyi kokonaiskolesterolin vähenemiseen ja sillä todettiin olevan merkittävä vaikutus kokonaiskolesterolin vähentämiseen verrattuna muihin laihtumisohjelmiin.

Johtopäätökset ja suositukset:
Nykyisen näytön huolellisen järjestelmällisen tarkastelun ja meta-analyysin jälkeen ja ottaen huomioon mahdolliset sivuvaikutukset, VLCKD:tä voidaan suositella tehokkaaksi ruokavaliohoidoksi liikalihavuudesta kärsiville henkilöille, erityisesti potilaille, joilla on vaikea liikalihavuus ja / tai liitännäissairaudet (nivelsairaudet, bariatrisen leikkauksen leikkausta edeltävä aika sekä sydän- ja verisuoni- ja aineenvaihduntasairaudet), jotka tarvitsevat välitöntä ja merkittävää laihtumista.

The very low-calorie ketogenic diet VLCKD has been recently proposed as an appealing nutritional strategy for obesity management. The VLCKD is characterized by a low carbohydrate content (<50 g/day), 1-1.5 g of protein/kg of ideal body weight, 15-30 g of fat/day, and a daily intake of about 500-800 calories.

koko tutkimus, lähde:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33882506/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8138199/

Tämä ruokailutapa vähensi syömisen halua ja lisäsi kylläisyyttä
https://www.sciencedirect.com/

Uusin tutkimus 2022
Havaitut tulokset tukevat VLCKD:n aiheuttaman ravitsemusketoosin immunomoduloivaa vaikutusta synergistisesti painonpudotuksen kanssa strategiana synnynnäisen immuniteetin parantamiseksi ja infektioiden ja karsinogeneesin ehkäisemiseksi liikalihavilla potilailla.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että vähähiilihydraattinen ruokavalio ihmisillä paransi ROS-puolustuskykyä lisääntyneen oksidatiivisen aineenvaihdunnan ansiosta.[63]]. Lisäksi interventiot, kuten kalorirajoitus, glukoosirajoitus tai kohtalainen fyysinen aktiivisuus lisäsivät mitokondrioiden aktiivisuutta ja samalla lisääntyi ROS-tuotanto, mikä edistää ja mukautuvaa vastetta, jota kutsutaan mitohormeesiksi, lisäämällä antioksidanttista puolustusta ja parantaen sitten metabolista terveyttä ja elinikää.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35667273/
Full teksti samasta

Nämä ominaisuudet tekevät VLCKD:stä erityisen sopivan vakavaan liikalihavuuteen ja liikalihavuuteen, johon liittyy muita sairauksia. Ruokavalion hiilihydraattien raju vähentäminen saa aikaan välittömiä etuja glukoositason hallinnassa insuliiniresistenssin ja verenkierron toiminnan kannalta.β- haimasolut siihen pisteeseen asti, että tyypin 2 diabeteksen täydellisestä remissiosta on raportoitu, erityisesti äskettäin diagnosoiduilla potilailla, joilla on VLCKD.
https://link.springer.com/article/10.1007/s40619-020-00796-y

Liikalihavuudesta on tullut yhä huolestuttavampaa todellisuutta. Erittäin vähäkalorinen ketogeeninen ruokavalio (VLCKD) edustaa lupaavaa vaihtoehtoa merkittävän painonpudotuksen saavuttamiseksi. Tässä tutkimuksessa pyrittiin arvioimaan VLCKD:n tehokkuutta lihavien miespotilaiden metabolisissa oireyhtymissä.

Johtopäätökset:
VLCKD on tehokas työkalu liikalihavuutta vastaan

https://www.mdpi.com/2072-6643/12/10/2967

Erittäin vähäkalorisen ketogeenisen ruokavalion (VLCKD) teho ja turvallisuus potilailla, joilla on ylipaino ja lihavuus: Systemaattinen katsaus ja meta-analyysi
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31705259/

Diet Doctor
Nyt laaja katsaus kliinisiin tutkimuksiin ja kohorttitutkimuksiin on todennut, että erittäin vähäkaloriset, ketogeeniset ruokavaliot (VLCKD) ovat sekä turvallisia että tehokkaita painonpudotuksen saavuttamiseksi ylipainoisilla tai lihavilla ihmisillä:
Katsaukseen sisältyvistä 12 tutkimuksesta 4 oli satunnaistettuja, kontrolloituja tutkimuksia (RCT). Kaikissa tutkimuksissa ylipainoiset ja lihavat aikuiset ilmoittivat kuluttavansa alle 800 kaloria ja 50 grammaa hiilihydraatteja päivässä useiden viikkojen ajan. Tätä tiukkaa vaihetta seurasi kalorien ja hiilihydraattien saannin asteittainen lisääminen osana monivaiheista interventiota.
Erittäin vähäkalorisen ketogeenisen ruokavalion (VLCKD) teho ja turvallisuus potilailla, joilla on ylipaino ja lihavuus: Systemaattinen katsaus ja meta-analyysi
https://www.dietdoctor.com/

Nutrilett VLCD tuotteet soveltuu tähän hyvin, sillä noin vähiä kaloreita ja isoa kalorivajetta ei voi toteuttaa normiruualla että saisi kaikki ravintoaineet. Nutrilett sisältää hyvälaatuisia aminohappoja sopivassa suhteessa, riittävästi mineraaleja ja vitamiineja.

yksi annospussi lasissa.

https://www.nutrilett.fi/vlcd-dieetti/

Jos haluat tehdä tämän tosi helpoksi.
Pitää olla ensin vhh:lla muutama viikko (ite olin 5 viikkoa kawalla = Kwasniewski: Optimal diet) tai yleensäkin ennen paaston, ison kalorivajeen tai nutrauksen aloittamista.
Kun olet rasvapolttoinen, voit pudottaa kalorit alas ja omat rasvat palaa alhaisten insuliinien ansiosta ja kalorivaje vain tehostaa insuliinin laskua ja samalla rasvan polttoa.
Insuliinitasot laskivat noin 50% 1 viikon kalorirajoituksen jälkeen ja pysyivät alhaisina koko kalorirajoitetun ruokavalion ensimmäisten 16 viikon ajan.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2350197/
Sen takia että se rasva-adaptio toimii kunnolla, no nyt se toimii kun omia rasvoja poltetaan.

Näin se minulla meni.
10:ssä viikossa lähti 10 kg

Mutta itse muutaman viikon tutkimuksissa VLCD kuurilla maksarasvat vähenee ja triglyt pienenee. Sen saa aikaan kova kalorivaje ja vähät hh ja öljytön pussiruoka, josta seurasi painonpudotus.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3442323/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8703721/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24351542/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4488759/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6418422/

lähde:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3738608/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5702468/

Nopeasti laihdutetut kilot eivät myöskään tule nopeammin takaisin, vaikka nykyiset ohjeistukset uskottelevat niin.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25459211/

Erittäin vähäkalorisen ketogeenisen ruokavalion rooli sympaattisessa aktivaatiossa kortisolin erityksen kautta miespuolisessa lihavassa väestössä.
Tämän tosiasian valossa tämän tutkimuksen tavoitteena oli arvioida kaupallisen ruokavalion ketoosiohjelman vaikutuksia painonpudotukseen sympaattiseen hermostoon ja HPA-akseliin arvioimalla syljen kortisoli- ja GSR-tasoja. Kolmekymmentä lihavaa koehenkilöä rekrytoitiin ja arvioitiin ennen ja jälkeen 8 viikon erittäin vähäkalorisen ketogeenisen ruokavalion (VLCKD) intervention kehon koostumuksen ja biokemiallisten parametrien arvioimiseksi. Syljen kortisolitasot ja GSR laskivat merkittävästi ruokavaliohoidon jälkeen; Lisäksi kehon koostumus ja biokemialliset ominaisuudet paranivat. VLCKD:llä oli lyhytaikainen positiivinen vaikutus syljen kortisolitasoja sääteleviin SNS- ja HPA-akseleihin. Lopuksi VLCKD: n vaikutukset SNS- ja HPA-akseliin voivat johtaa yksilöllisempiin hoitostrategioihin, jotka yhdistävät liikalihavuuden ja stressin ja tukevat tällaisten terapeuttisten toimenpiteiden hyödyllisyyttä yksittäisen sairaustaakan vähentämisen edistämisessä.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8470486/

No, kumpi on parempi, nopea vain hidas laihdutustyyli?


Ollaan kuultu että hidas on parempi ja nopeasti laihdutetut kilot tulee nopeammin takaisin.
Mutta mikä on TOTUUS, haluatko tietää vai et?
Mitä sanovat tutkimukset?

Eli kun verrataan VLCD:ä jossa on noin alle 800 kcal vrk:ssa ja perinteistä noin -500 kcal rajoitusta vrk:ssa.Molemmat tyylit, nopea ja perinteinen hidas laihdutus, aiheuttivat vyötärön ympärysmitan, lonkan ympärysmitan, koko kehon veden, kehon rasvamassan, vähärasvaisen kehon massan ja lepoaineenvaihdunnan (RMR) vähenemisen.
Eli molemmilla tyyleillä mm. aineenvaihdunta hidastuu ja ihminen laihtuu.

Verenpaineessa ei ollut eroa.

Entä erot:

Nopea laihdutus VLCD:
vähentää kehon vesimäärää, vähärasvaista massaa, rasvatonta massaa ja lepoaineenvaihduntaa (RMR) enemmän kuin hidas tyyli.
Eli lihasta lähtee enemmän ja aineenvaihdunta hidastuu enemmän, MUTTA myös rasvaa lähtee enemmän.

Entä veriarvot:
Kumpikin paransi niin sokeri- kuin rasva-arvojakin.

Mutta VLCD dieetillä:
Matalatiheyksisten lipoproteiinien ja paastoverensokerin väheneminen ja insuliiniresistenssin ja herkkyyden paraneminen olivat merkittävämpiä nopeassa laihdutustyylissä.

Vaikka monissa tutkimuksissa suositeltiin hidasta laihdutusruokavaliota lihaville potilaille, monet ihmiset haluaisivat laihtua lyhyessä ajassa. Merkittävä osa ihmisistä uskoo, että nopealla tyylillä laihduttaen VLCD aiheuttaa sivuvaikutuksia, eikä sillä voi olla hyödyllisiä kliinisiä vaikutuksia, jotka ovat samanlaisia kuin hitaalla tyylillä laihduttaen.

Järjestelmällisessä katsauksessa havaittiin kuitenkin, että ihmisillä, jotka noudattavat VLCD ruokavalioita ei ole syömishäiriötä ja he pystyvät ylläpitämään laihtumistaan. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että nopea VLCD, jolla on korkea kalorirajoitus, voi parantaa kliinistä tilaa lihavilla henkilöillä.

Nopea VLCD voi vähentää merkittävästi painoa, triglyseridejä, kokonaiskolesterolia (TC), pienitiheyksistä lipoproteiinia (LDL) kolesterolia, paastoveren glukoosia (FBS), hemoglobiini A1c:tä ja paastoseerumin insuliinia (FINS).

Todisteet viittaavat siihen, että nopea laihtuminen oksidatiivisen stressin merkkiaineiden paranemisen kautta voi parantaa aineenvaihduntaa ja että nopea laihtuminen (800 kcal päivässä, joka koostuu nestemäisistä juomista) voisi vähentää hapettunutta pienitiheyksistä lipoproteiinia (ox-LDL) voi vähentää kokonaiskolesterolia. Lisäksi nopea laihtuminen voi vähentää lipoproteiiniin liittyvän fosfolipaasi A2:n (Lp-PLA2) aktiivisuutta vähentämällä LDL-C:n, TC:n ja insuliinin tasoja ihmisillä, joilla on metabolinen oireyhtymä.

Nykyisten kliinisten tutkimuksen mukaisesti (ei mitään META-analyysejä) viimeaikaiset havainnot osoittavat, että hidas laihtuminen, kuten nykyisissä ohjeissa suositellaan maailmanlaajuisesti, ei ole etusijalla nopeaan laihtumiseen nähden.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5702468/

Nopeasti laihdutetut kilot eivät myös tule nopeammin takaisin, vaikka nykyiset ohjeistukset uskottelevat niin.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25459211/

No, kummalla tavalla ruvetaan laihduttamaan?


Abstrakti:
Liikalihavuus liittyy endoteelin toimintahäiriöön, joka voi edistää ateroskleroosin kehittymistä. Tutkimme, parantaako painonpudotus endoteelin toimintaa ylipainoisilla henkilöillä.

Päätelmät:
Painonpudotus erittäin vähäkalorisella ruokavaliolla parantaa virtausvälitteistä verisuonten laajenemista lihavilla henkilöillä. Tämä parannus liittyy plasman glukoosipitoisuuden vähenemiseen. Nämä havainnot viittaavat siihen, että glukoosiaineenvaihdunnan muutokset voivat määrittää endoteelin verisuonia laajentavan toiminnan lihavuudessa.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14656740/

Kannattaa huomata, että tämä parannus liittyy plasman glukoosipitoisuuden vähenemiseen. Tätä samaa parantumista saa vhh tyylinen ruokavalio AINA aikaan, etenkin jos siinä ylipaino laskee.

Ja taas kiinnitä huomiota: Parantunut endoteelin toiminta painonpudotuksella korreloi voimakkaasti paastoglukoosin kanssa eikä siinä ole kyse lipidien muutoksesta.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15642566/

Useat muutkin uusimmat kliiniset tutkimukset painottavat paastoverensokerin ja etenkin aterianjälkeisen verensokerin hallintaa. Tähän liittyy ihan suoraan ns. pitkän sokerin Hemoglobiini-A1c, verestä (B-HbA1c) hallinta, vai voisiko sanoa normalisointi.
https://www.terveyskirjasto.fi/snk03092

Efficacy of a 2-Month Very Low-Calorie Ketogenic Diet (VLCKD) Compared to a Standard Low-Calorie Diet in Reducing Visceral and Liver Fat Accumulation in Patients With Obesity
https://www.frontiersin.org/
Oletko kuullut VLCKD-dieetistä aiemmin, mutta et tiedä mitä se on tai miten se toimii?
VLCKD robertouliano
Päätelmät:
Tässä tutkimuksessa osoitimme VLCKD:n hyödylliset vaikutukset diabeteksen hoidossa 12 kuukauden aikana. Tutkimuksen lopussa havaittiin, että diabeteslääkkeet vähenivät tai jopa keskeytettiin.
Tutkimus vahvistaa, että VLCKD on turvallinen ja tehokas työkalu liikalihavuuden ja T2DM: n hallinnassa, myös American Diabetes Associationin suositusten mukaisesti [38]. Hyödyllisten metabolisten vaikutustensa vuoksi VLCKD-valmistetta on pidettävä turvallisena ja tehokkaana elämäntapainterventio- ja metabolisen kuntoutuksen strategiana asianmukaisesti valituilla ja motivoituneilla potilailla, joilla on liikalihavuus ja T2DM [16], mikä voi johtaa farmakologisen hoidon vähenemiseen tai jopa keskeyttämiseen, mikä voi aiheuttaa taudin remissiota.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7996853/

Nutrilett, nutraus, nutrilet kuuri, pussikuuri, ENED ENE Dieetti, Very Low Calorie Diet, niukkakalorinen dieetti, pussittelu, kalorivaje, CR, kalorirajoitus
Toimiiko nutraus? Nutrilett kokemuksia.

Noudata vhh-tyylistä ruokavaliota VLCKD- ja VLCD-dieettien jälkeen.

- Syö pääsääntöisesti: Lihaa, kalaa, kananmunan keltuaista, eläinrasvaa ja sisäelimiä. Syö niin mikä sopii sinulle.
- Älä syö: Mitään hedelmiä, mehuja, öljyjä ja siemeniä, viljoja, pähkinöitä, leipiä, vihanneksia ja juureksia.
- Älä syö: lisättyä sokeria missään muodossa fruktoosin takia.
- Mausteena: Suola
- Juo: Vettä
- + pikkusen C-vitamiinia purkista noin, 125 mg vrk:ssa


Noudata vhh-tyylistä ruokavaliota VLCKD- ja VLC-dieettien jälkeen.
Koivun siitepölyn ristiallergia hedelmiin ja vihanneksiin.
hoito

alla linkissä enempi infoa miksi näin:
https://www.carnivoremd.com/bullshit