CQ CQ CQ DE SM3LIVCQ CQ CQ DE SM3FJF

CQ CQ CQ DE SM3LIV             CQ CQ CQ DE SM3FJF

 
Uppdaterad 2021-08-29

Vinterfest på SK3BG

2009-11-20

Tisdagen den 17 november
Det var ingen träffkväll för medlemmarna denna kväll. Istället pbörjades förberedelserna redan på morgonen inför fredagens fest. Det var SM3UQO/Björn som gjorde en hel del snickeriarbeten och golvvård. Bl. a kapades en hatthylla till och monterades upp, en hylla för en skrivare gjordes i ordning och sattes upp, QSL-facken strukturerades om och fick nya etiketter och golven polishades, vilket tog nästan hela dagen i anspråk. På kvällen anslöt sig SM3ESX/Christer och möblerades om till långbord.

Torsdag den 19 november
Under dagen arbetade både SM3FJF/Jörgen och SM3UQO/Björn med olika förberedelser inför fredagens fest. För Jörgens del var det främst flera timmars ”shoppande” på olika affärer och för att inhandla olika förnödenheter och lotterivinster. Björn satte upp gardiner och ytterligare hyllor.

Fredag den 20 november
SM3FJF/Jörgen och SM3UQO/Björn dukade festbordet och gjorde en mängd förberedelser inför kvällens vinterfest.

Tack
Ett jättestort tack till SM3UQO/Björn som lagt ner ett stort antal timmar för att få i ordning den ombyggda klubblokalen. Visserligen återstår en del att göra men nu fungerar det mesta.

Ljus i mörkret
Gästerna möttes av marschaller utanför klubblokalen och hela trappen upp var kantad av värmeljus.

Välkomsdrink och mingel
Alla gäster välkomnades med en drink och sedan minglades det.

Långväga gäster
Vi blev speciellt glada över att SM3YKU/Håkan och hans YL Fredrika med son rest ända från Föllinge samt SM0AGD/Erik och SM0OTG/Eva rest från Bålsta utanför Stockholm bara för att vara med på vinterfesten.

Välkommen till bords
SM3ESX/Christer uppmanade alla att ta en plats vid bordet och efter lite pusslande hade alla hittat någon stans att sitta. Christer hälsade alla välkomna till årets vinterfest och konstaterade att nu har vi en fungerade klubblokal igen. Efter sommaruppehållet var nära att misströsta, då allt var i total röra och hyresvärdens arbeten inte framskred i den takt som vi önskade.

Buffébordet
Precis som tidigare år hade vi valt bufféalternativet och samma leverantör av mat. Maten som var riklig och snyggt upplagd på faten föll alla i smaken och vi tror inte att någon gick hem hungrig denna kväll. Lämpliga drycker fanns också att tillgå.

Kaffe och kaka
Efter maten serverades kaffe och en godbit.

En av klubbens grundare…
…SM3AF/Sten deltog i kvällens festligheter höll ett kort tal och tackade för maten och talade om den trevliga samvaron och berättade vidare kort hur klubbens startades och hur han blev radioamatör.

Lotteriet
Då var det dags för det sedvanliga lotteriet. SM3LIV/Ulla sålde lotter och intresset för att köpa var mycket stort eftersom det stora prisbordet hägrade. Vi tackar alla som skänkt priser till lotteribordet.

Runt midnatt så avslutades festligheterna och glada, nöjda och mätta medlemmar åkte hem.

I vårt nya bildgalleri hittar du bilder från kvällens festligheter.

 
 

CQ CQ CQ DE SM3LIV       -        CQ CQ CQ DE SM3FJF   
www.sm3liv.com - Copyright © Liv Ulla Norrmén, SM3LIV