CQ CQ CQ DE SM3LIVCQ CQ CQ DE SM3FJF

CQ CQ CQ DE SM3LIV             CQ CQ CQ DE SM3FJF

 
Uppdaterad 2021-08-29

Mellandagsmöte hos Sundsvalls Radioamatörer

Måndagen den 4 januari 2010

Årets första träff
Årets första träffkväll hos SK3BG, gick av stapeln måndagen den 4 januari 2010.Varmt välkommen

SM3ESX/Christer önskade en god fortsättning på det nya radioåret och hälsade alla varmt välkomna till klubblokalen och årets första möte, trots den bistra temperaturen ute. Ett speciellt välkommen riktades till SM3TLG/Hans som åkt från Söderhamn, för att som så många gånger tidigare, berätta om sina reseäventyr under året.”Kalle Anka”

SM3TLG/Hans skojade och sa inledningsvis. Det här är nästan som Kalle Anka på julafton. Det är samma bilder som tidigare år och ni får gissa vad som försvunnit och vad som är nytt. Vi kan dock avslöja, att det bara var bakgrundbilden på Hans dator som vi sett tidigare. Alla andra bilder var från resor Hans gjort under 2009.Stor uppslutning

Vi var 18 st som hade samlats och vi satt under tre timmar helt fascinerade och lyssnade på vad Hans berättade och tittade längtansfullt på bilderna. Det var många platser som vi önskade att vi skulle få möjlighet att besöka.Från Nordkap till Borneo 2009
Temat på Hans föredrag var ”Från Nordkap till Borneo 2009”.  Den första resan som Hans berättade om var Kristi Himmelsfärdshelgen då Hans var OHØ/SM3TLG.  När det blev midsommarhelg så reste Hans till Nordkalotten och var LA/SM3TLG från EU-Ø44.


Trans Europe Foot Race
Bland annat träffade Hans på maratonlöpare på Mageröya (ön där Nordkap ligger). Löparna sprang i den mycket kraftiga och kyliga vinden. Det var en maratontävling som går av stapeln vart tredje år och går tvärs genom Europa. Det är en av världens längsta löpartävlingar. Löparna ska springa hela vägen, och får mat och dryck längs dagsetapperna och övernattning ordnas av arrangören. Det är inga vilodagar. Detta år gick loppet från Bari i Italen till Nordkap i Norge. Loppet pågick under 64 dagar och det kostar 68 000 kronor att delta.


Nationalparker
Hans berättade att man kan aktivera nationalparker, och då blir det garanterat en pile-up så snart du kommer igång. Hans reste därför till Lemmenjoki Nationalpark och var OH9/SM3TG. Lemmenjoki är Finlands största och nordligaste nationalpark och ligger sydväst om Enare Träsk.


Ö-ar

Även öar är ett eftertraktat byte för radioamatörer runt om i världen och Hans bilade sedan söderut i Finland ner till Oulu och tog färjan över till Hailuoto och var OH8/SM3TLG från EU-184.  På hemresan så stannade Hans till i Seskarö och var SM3TLG/2 från EU-139. En annan helg under sommaren, åker Hans ut till ön Vitgrund som ligger utanför Söderhamn och där det finns en fyr där Hans körde som SM3TLG/LH från EU-176 (fyrnummer SWE-440).Borneo
I november var det så dags för Hans att resa till varmare breddgrader. Målet var sultatanet i Brunei i Borneo. Under en tvåveckorsresa landade Hans först i Phuket där han tog ett nytt flyg till Brunei i Borneo och där han var aktiv som V88/SM3TLG. Efter en vecka i Borno, reste Hans via Kuala Lumpur i Malaysia tillbaka till Phuket där han tillbringande den andra semesterveckan.


Tack

Tack Hans för ditt sätt att dela med dig av dina upplevelser och ditt sätt att bjuda på dig själv.

Till dig som inte hade möjlighet att lyssna på Hans föredrag, vill vi på det varmaste rekommendera dig att hålla utkik efter Hans nästa besök i Sundsvall. Hans SM3TLG visar att det går att köra från vilken plats som helst med en radio, bilbatteri och enkel antenn. Du måste inte alltid ha slutsteg och jättestora antenner, för att kunna utöva vår underbara hobby.

Hans, varmt välkommen tillbaka nästa år och för att berätta om dina reseäventyr under 2010.

73 de SM3LIV/Ulla och SM3FJF/Jörgen 

I vårt nya bildgalleri hittar du bilder från denna kväll.

 

 

CQ CQ CQ DE SM3LIV       -        CQ CQ CQ DE SM3FJF   
www.sm3liv.com - Copyright © Liv Ulla Norrmén, SM3LIV