CQ CQ CQ DE SM3LIVCQ CQ CQ DE SM3FJF

CQ CQ CQ DE SM3LIV             CQ CQ CQ DE SM3FJF

 
Uppdaterad 2021-08-29

Information om amatörradio på SK3LH

2010-01-24

Inbjudan
Gullängets Radioamatörer, SK3LH, planerar att starta en kurs i amatörradiocertifikat för nybörjare  och frågade SM3FJF/Jörgen om han kunde hålla ett informationsmöte om amatörradio. Naturligtvis svarade Jörgen, som i sin tur bad SM3ESX/Christer och SA3BIN/Johan att följa med.

Resa till Örnskölsvik
På eftermiddagen, söndagen den 24 januari höll SK3LH ett informationsmöte om amatörradio. Vid lunchtid åkte SM3ESX/Christer, SA3BIN/Johan och SM3FJF/Jörgen till Örnsköldsvik och SK3LHs klubbhus.

Syftet
Syftet med informationsmötet var, dels att informera om amatörradio är samt att berätta om hur man studerar till Amatörradiocertifikatet.

Välkommen
SM3PZG/Sam hälsade på SK3LHs vägnar alla välkomna till informationsmötet där även klubbmedlemmarna SM3CKA/Örjan, SM3ENQ/Stig-Olof och SM3ICU/Göran fanns på plats.


Intresset
Det var 7 intresserade personer som hade hörsammat inbjudan och de fick under två timmar höra SM3ESX/Christer, SA3BIN/Johan och SM3FJF/Jörgen berättade om amatörradio. Först visade SM3FJF/Jörgen bildspelet ”Amatörradio för nybörjare”. SM3ESX/Christer visade sina ihopbyggda "SoftRock byggsatser", d.v.s. små radiomottagare och sändare som tillsammans med datorns ljudkort och programvara gör det möjligt att både höra och köra radio från sin dator. SA3BIN/Johan, som är en nybliven sändaramatörer, berättade hur det var att plugga till Amatörradiocertifikat, vilket han gjorde under hösten/vintern 2009. SM3FJF/Jörgen avslutade kvällen med att visa ett förslag på weekendutbildningsschema.

Vad händer sen…
Om det blir många som anmäler sig till en kurs i Ö-vik, kommer SM3ESX/Christer och SM3FJF/Jörgen att under våren åka upp till Örnsköldsvik och på plats hålla en weekendutbildning till Amatörradiocertifikat.

73 de SM3LIV/Ulla

I vårt nya bildgalleri hittar du bilder från denna kväll.

 

 

 

CQ CQ CQ DE SM3LIV       -        CQ CQ CQ DE SM3FJF   
www.sm3liv.com - Copyright © Liv Ulla Norrmén, SM3LIV