CQ CQ CQ DE SM3LIVCQ CQ CQ DE SM3FJF

CQ CQ CQ DE SM3LIV             CQ CQ CQ DE SM3FJF

 
Uppdaterad 2021-08-29

En helg full av aktiviteter

 

2010-02-20 -- 2010-02-21

Morgonstädning
På lördagsmorgonen den 20 februari fanns SM3ESX/Christer och SM3FJF/Jörgen på plats i klubblokalen. Morgonen började med städning inför helgens kursverksamhet.

Kursstart
Till klockan nio anlände de fem kursdeltagarna. Det var Lars Byström från Örnsköldsvik, Lars Jansson från Hudiksvall, Håkan Janson från Sundsvall, Magnus Persson och Karin Almehed från Ånge.

Intensiva timmar
Under lördagen var det genomgång av teknik/elektronik som SM3ESX/Christer berättade om och radioreglemente/föreskrifter som SM3FJF/Jörgen undervisade om.

Söndag
Efter en natts vila så fortsatte SM3ESX/Christer och SM3FJF/Jörgen med att gå igenom hela utbildningsboken ”Bli Sändaramatör – grundutbildning”.

Hemmastudier
Nu följer 3 veckors studier hemma, till nästa gång kursdeltagarna träffas i Sundsvall nämligen den 13-14 mars.

Sambandsaktiviteter
Under söndagen anslöt sig också, SA3AWE/Peter, SA3AWZ/Christer, SA3BDR/Håkan och SM3MEH/Tomas. De arbetade med förberedelser inför Stjärnsvängen som gick av stapeln påföljande söndag den 28 februari. Det är en rallytävling i Sundsvall där SK3BG hjälper till med radiosambandet. De passade på att göra en kort besök i klubblokalen och samtidigt få inmundiga kaffe och smörgås.

QRX
Vår redaktör SM3UQO/Björn hade precis färdigställt QRX nr 1/2010 och under söndagen trycktes och kuverterades tidningen för att under måndagen postas till medlemmarna i Sundsvalls Radioamatörer.


I vårt nya bildgalleri hittar du bilder från helgens aktiviteter..

 

 

 

CQ CQ CQ DE SM3LIV       -        CQ CQ CQ DE SM3FJF   
www.sm3liv.com - Copyright © Liv Ulla Norrmén, SM3LIV