CQ CQ CQ DE SM3LIVCQ CQ CQ DE SM3FJF

CQ CQ CQ DE SM3LIV             CQ CQ CQ DE SM3FJF

 
Uppdaterad 2021-08-29

Utbildning för radioamatörer i Ö-vik

 

2010-03-20 -- 2010-03-21

Weekendutbildning (del I av II)  i Örnsköldsvik med lärare
från Sundsvalls Radioamatörer.

2010-03-20_21

Tidig morgon
Redan klockan 05.40 på lördagsmorgonen satte sig SM3FJF/Jörgen i bilen och åkte från Njurunda till Nolby för att där hämta SM3ESX/Christer, för vidare bilfärd till Örnsköldsvik.

Stärkande frukost
Klockan 08.20 var de uppe i Örnsköldsvik där SM3IZB/Göte hälsade dem välkomna till NBV:s utbildningslokaler. Medan Jörgen och Christer ställde i ordning inför kursstarten ordnade Göte frukost för alla kursdeltagare samt kursledarna.

Kunskapstörstande elever
Tyvärr hade två kursdeltagare lämnat återbud men det var trots allt 6 elever som satt bänkade i kurslokalen för att under två kursdagar bli lotsade genom boken ”Bli Sändaramatör - Grundutbildning.

Hemuppgifter
Kursdeltagarna hade via tre olika mail före kursstarten fått förberedande uppgifter och läsanvisningar från Jörgen. Det visade sig att de hade anammat hemuppgifterna och alla kursdeltagarna hade redan fått en inblick i de olika avsnitten i kursboken.

Några timmars vila och sömn
Klockan 18.00 var den första kursdagen slut. Jörgen och Christer checkade in på Park Hotell i Ö-vik där de tog igen sig efter en intensiv utbildningsdag.

Dag 2
Söndagmorgon klockan 09.00 samlades alla igen för att fortsätta genomgången av boken”Bli Sändaramatör”. Även denna dag hade SM3IZB/Tore förberett med morgonkaffe och smörgåsar. Toppen! Det var sex aktiva kursdeltagarna som hade många frågor och funderingar på de olika utbildningsavsnitten i boken.

Tack för idag
Klockan 18.00 kunden man summera de två kursdagarna. Kursdeltagarna fick nya hemuppgifter till nästa weekendträff.

Hemma igen
Klockan 21.15 var Christer och Jörgen åter hemma i Nolby respektive Njurunda. I vårt bildgalleri hittar du bilder från aktiviteterna i Ö-vik.

 

 

CQ CQ CQ DE SM3LIV       -        CQ CQ CQ DE SM3FJF   
www.sm3liv.com - Copyright © Liv Ulla Norrmén, SM3LIV