CQ CQ CQ DE SM3LIVCQ CQ CQ DE SM3FJF

CQ CQ CQ DE SM3LIV             CQ CQ CQ DE SM3FJF

 
Uppdaterad 2021-08-29

SSA Portabeltest maj 2010

 

2010-05-16

SSA Portabeltest

Tillbakablick
Förra söndagen (9 maj) var vi ute och rekognoserade inför portabeltesten. För drygt ett år sedan hade vi hittat en plats vid en tjärn som verkade passa bra för en portabeltest. Tyvärr kunde vi inte köra därifrån varken under vår- eller höstomgången. Båda dessa portabeltester kördes från sommarstugan.

Vi konstaterar att en del snö ligger kvar i skogarna men att vi nog sätter upp våra antenner här om det inte regnar för mycket.

Veckan som gått
Två morgnar har vi skrapat is från bilrutorna, visserligen vid sex-tiden på morgonen men det visar att det är kallt i luften.


Fredag - lördag
Temperaturen lyckas komma upp till 10 grader under dagen men så på lördag så vänder det. 24 grader i skuggan och klarblå himmel - underbart nu kanske vi kan köra portabeltesten från skogen. På lördagkväll lastar vi bilen med bord, stolar, antenner och allt annat förutom radioapparaterna och maten.

Söndagmorgon

Frukost klockan 06.30. Fixar fikaväskan och lastar in radioapparaterna i bilen och beger oss ut i skogen ca 1 mil från vårt sommar QTH. Fortfarande ligger det snö kvar på vissa ställen. (Bildbevis finns)


Vid tjärnen

Parkerar bilen i närheten av tjärnen och bär ner all utrustning. FD4 monteras i en tall och en enkel trådantenn sätts också upp. Strömkällorna är bilbatterier.


Första regnet

När allt är monterat och klart och radioutrustningarna riggade så kommer det första regnet. Visserligen en liten och kort regnskur men parasollen som vi tagit med kom till nytta. Två extra presenningarna som vi har i bilen hämtas också utifall det blir mer regn.

Testen börjar
Men när testen börjar har det slutat att regna och det känns underbart att vara på plats ute i skogen.


Störmoment

Inga störningar? Om man nu inte räknar med myggorna som både är ettriga och stora samt en skogsmaskin på andra sidan tjärnen som håller på att avverka skog.


Vi hör inget från Södra Sverige

Det är en hel del aktivitet från distrikten runt om men tyvärr hör vi inga från SM1, SM2, SM6 eller SM7. Vädret varierar från en del sol till helmulet och temperaturen ligger runt 14 grader. Jackorna som vi tagit med oss kommer väl till pass.


Regnet kommer tillbaka

Vid halvtolv tiden så kommer en ny regnskur och en presenning måste läggas över radioutrustningarna. Regnet avtar och det duggar bara lite lätt och vi fortsätter att köra men när klockan är tolv och vi inte får några kontakter på 40 meter så beslutar vi oss för att packa ihop.


Rätt beslut

Det var ett klokt beslut för när vi håller på att packa ihop det sista så regnar det ganska intensivt.

Tack

Tack till alla som vi lyckades få kontakt med. Vi hörs väl till hösten?

Vid pennan
SM3LIV/Ulla


I vårt bildgalleri hittar du bilder från dagens aktiviteter.

 

 

 

CQ CQ CQ DE SM3LIV       -        CQ CQ CQ DE SM3FJF   
www.sm3liv.com - Copyright © Liv Ulla Norrmén, SM3LIV