PENTEKENAAR HEEFTVIJF JAAR GEWERKT AAN ZIJN

PANORAMA VAN ZUTPHEN

 

De Zutphense pentekenaar Henk Bouwman (Weesp, 1950), heeft zich gespecialiseerd in gedetailleerde stadsgezichten. Uiteraard is zijn eigen stad Zutphen een geliefd onderwerp. In 2011 was een overzicht van zijn werk te zien in de tentoonstelling Het wonderlijk detail in het Stedelijk Museum Zutphen.

Rond deze tijd startte hij met zijn meest ambitieuze project tot nu toe, dat een ode aan zijn woonplaats moest worden. Na een bezoek aan het bekende Panorama Mesdag in Den Haag ontstond bij Bouwman het idee voor het Panorama Zutphen.

 

stadsfilosoof

De rijkdom aan verhalen die daarbij voorbij komt,verwerkte Bouwman in het Zutphens panorama. “Mensen vertellen me soms alles.” Het maakt de eigenzinnige en humoristische kunstenaar tot een echte stadsfilosoof. Want, een bezoekje aan Bouwman resulteert al gauw in een filosofisch gesprek waarbij je je al snel afvraagt hoe hij überhaupt nog tijd vindt om aan zijn paneel te werken. De werkelijkheid die hij met pen op papier neerzet is die van hèm.Schijnbaar objectief, want een goede kijker ziet veel méér.

 

 
 

 

 

 

panorama