MOTTO:

"Se traieste, se iubeste si se moare,
Intr-o cusca, inundata de minciuni.
Fiecare stĺ la pânda si nu are,
Timp, s-aleaga dintre javre,
pe cei buni."
                   George Tĺrnea

PRINCIPIU:
While(!Dead) {Keep_learning();}

Despre mine...as zice ca:

- Sunt un "scorpion" cu multa vointa si perseverenta in ceea ce fac.
- Uneori chiar incapatânat; ce-mi pun in minte duc la bun sfârsit.
- Nu suport minciuna si nici lenea.
- Ceea ce ridica pe oameni, este credinta in tot ce este mai bun pe lume si ajutorul neconditionat pentru semenii sai.
- "Fa-ti bine tie, fara sa faci rau altora si fa bine altora fara sa-ti faci rau tie.", asa zice un vechi proverb Tibetan. Nu face un lucru bun din interes (zic eu) ci din convingerea ca acel lucru va fi apreciat vreodata, de cine trebuie, si atunci, rasplata va fi inzecita.
- Cred ca oamenii nu sunt facuti sa fie rai si egoisti; ei se pot schimba in bine, trebuie numai sa li se dea ocazia sa dovedeasca acest lucru.
- Respectul de sine da impulsul cel mare in viata unui om, pentru a vedea lucrurile asa cum trebuie, si pentru a putea trece peste toate greutatile vietii.

Tâmplarul

In vremurile de-demult, era un tamplar foarte renumit in breasla sa, caci era mare mester. Construia case din lemn de o frumusete rara. Toata lumea apela la serviciile sale si nu refuza pe nimeni. Un mare bogatas l-a angajat sa construiasca mai multe case pentru el si familia sa. Omul nostru s-a apucat de treaba si casele rasareau una dupa alta care-mai-de-care mai frumose. Dar puterile incepusera sa-l lase, si in sinea lui isi spunea ca daca va termina ultima casa nu va mai primi nici o comanda de la nimeni si se va lasa de meserie. In ultima zi cand a terminat ultima casa pentru bogatas, si a predat lucrarea, a venit bogatasul la el si i-a zis:
- Mestere, te rog sa-mi mai faci inca o casa in plus fata de cele de care ne-am inteles.
- Nu mai pot, a zis obosit mesterul, ma las de meserie.
- Te rog frumos, zise bogatasul, numai aceasta din urma si apoi te poti retrage.
Bine, zis-si-facut, omul nostru se apuca de treaba si fara nici o tragere de inima, mai in graba mai in saga, termina casa de facut. Bogatasul veni la receptia casei si-i spuse:
- Mestere, pentru ca m-ai slujit cu buna credinta, si am fost foarte multumit de serviciile tale, uite, iti daruiesc din inima aceasta ultima casa pentru tine si familia ta in semn de recunostinta. Mesterul ramase inmarmurit, nu se astepta la asta!
MORALA:
Totdeauna sa faci lucrurile in asa fel, ca si cum ar fi facute pentru tine insuti, sa-ti placa, in primul rand tie, nu numai celui caruia i-au fost destinate.

Maxime celebre

"Cea mai scumpa bijuterie a omului este mana lui de aur" (T.Musatescu)
"Graiul este cel mai mare triumf al inteligentei umane" (W.Whitman)
"Munca pe care o indeplinim cu placere, ne vindeca de truda ei" (W.Shakespeare)
"Un om nobil este dus departe printr-o vorba buna a femeii" (Goethe)
"Viata omului numai atunci e pretioasa cand urmareste un ideal" (L.Rebreanu)
"Nu-ti face repede prieteni, dar dupa ce ti i-ai facut, nu-i indeparta repede de tine" (Solon)
"Daca prostia ar produce suferinta, sunt multi oameni care ar trebui sa umble pe ulita urland de durere" (M.Sadoveanu)
"Daca ataci replica unui prost, risti sa te trezesti cu prostul in dicutie" (Nicolae Iorga)
"Adesea este mai folositor sa pleci din preajma unor oameni, decat sa te plângi de purtarea lor." (Jean de La Bruyere)
"Spune intotdeauna adevarul si atunci nu va trebui sa tii minte nimic." (Mark Twain)
"Primul simptom al prostiei este lipsa totala a rusinii." (Sigmund Freud)

Miracolul vietii

Obisnuim noi, oamenii, sa tanjim dupa miracole si minuni. Sa asteptam cu dor si nostalgie sa apara in calea noastra. Ce este un miracol? Miracol este ceea ce nu intelegem cum se intampla, a carei legitate ne scapa. Miracolul este atat de aproape de noi, in fiecare clipa, incat am incetat sa-l vedem, in timp ce tanjim sa-l atingem. Miracolul este IERTAREA, miracol este MANGAIEREA, miracolul este GRATIA, care coboara asemeni bobului de roua adus de zorii zilei, atunci cand ne rugam. Ne-am invatat sa-l cautam pe Dumnezeu oriunde, numai acolo unde Il putem simti cel mai bine, in sufletul nostru, nu. Sfantul Francisc avea sa marturiseasca: "Doamne, exclama el, umblam ca o oaie ratacita, cautandu-te in afara, ajutat de rationamente ingrijoratoare, atunci cand Tu erai inlauntrul meu. Am strabatut strazile si gradinile, cetatile lumii, totdeauna cautandu-te si nu te-am gasit, pentru ca, in zadar cautam in afara, ceea ce, de fapt, era in interiorul meu!"
Aceasta este, poate, cel mai de pret ADEVAR care ni se poate releva. Pentru ca, daca nu esti in stare sa vezi comoara asezata de Parintele Ceresc, in tine, in viata ta, nu vei recunoaste niciodata lucrul divin al mainilor Lui, care canta in jurul tau. "Nu ocoli inaltimile! Cucereste-le! Si cand ai ajuns sus, urca mai departe!"
                                                                                     (Revista "Comlodul", 3/2003)

Copyright © YO6PIR-Updated 06.2024

HOME    YP6HMR      ABOUT ME       PROJECTS        QSL CARD         AWARDS         CONTACT